Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby - Sekretariat: (+45) 43262365 - Regnskabsadministration Klubadministration

Udskriv

Vigtig info om Helnæs SV-VSV (SV-og vest-sydvest vindretning)

PG Fyn som er den lokale klub her på Fyn, har lavet en aftale med lodsejeren om vores brug af denne skrænt. I henhold til denne aftale, skal vi ringe til lodsejeren, hver gang vi gerne vil bruge skrænten. 

Området er privatejet og de er bekymret for, at skrænten vil blive overrendt af paraglidere og andre, som ikke viser hensyn til deres ønsker for området og dyrelivet der. 

For PG Fyn´s vedkommende, kunne vi som følge heraf, måske risikere at ende med at miste adgang til Fyns suverænt bedste skole skrænt. 

Derfor beder PG Fyn, som den lokale klub, om forståelse og respekt i forbindelse med brugen af skrænten, 

og at alle derfor støtter op om dette. 

Så hvis du vil flyve der, kan du kontakte Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. , som har lodsejerens mobil numre. På forhånd TAK.

 

Mvh PG Fyn

Udskriv

Persondataforordningen træder i kraft den 25. maj 2018 og det påvirker alle DHPU klubber  

Den ny persondataforordning er på vej og det påvirker jeres klub. DHPU vil så vidt muligt varetage den tungeste del af dataadministrationen igennem PiA, men klubberne slipper ikke. Her er vejledninger fra DIFs hjemmeside - det anbefales at alle klubber sætter sig ind i materialet:

 

Fra DIFs Hjemmeside (www.dif.dk):

 

Også idrætsforeninger er omfattet af reglerne for hvordan man skal håndtere persondata.

DIF og DGI har sammen udarbejdet en vejledning om konsekvenserne for foreningerne af persondataforordningen. Forordningen får virkning fra 25. maj 2018. Forordningen ændrer ikke grundlæggende på, hvilke persondata I som forening kan behandle, men forordningen stiller større krav til dokumentationen for, at I behandler personoplysningerne korrekt og sikkert. Vejledningen kan hjælpe jer til at blive klar til 25. maj.  

Hent pjecen Vejledning til idrætsforeninger om behandling af personoplysninger.

OBS! Der er en opdatering af vejledningen på vej. Fortegnelsen skal også beskrive behandlingen af de almindelige medlemsoplysning, har Datatilsynet besluttet. Ny udgave af vejledningen og af bilaget om fortegnelser bliver uploadet snarest.

Bilagene, der er omtalt i vejledningen kan hentes her:

Bilag 1: Privatlivspolitik for idrætsforeninger
Bilag 2: 
Skabelon til brug for opfyldelse af fortegnelsespligten
Bilag 3: 
Eksempel på databehandleraftale

Udskriv

Ændring i kravene til VFR

Ændring i kravene til VFR (tillægsbevis)

Fra og med dags dato, er kravet til VFR bevis blevet ændret til, at man skal opfylde det krav, som står beskrevet i BL 9.5 stk. 8.2.1. Altså udelukkende have bestået prøven i Love og Bestemmelser (Luftfartsret).

Som info kan vi nævne, at vi i DHPU fra 2019, vil tilbyde undervisning og prøveaflæggelse i Luftfartsret.
Hvordan det kommer til at forløbe er stadig på tegnebrættet, men I vil blive holdt underrettet 

Har man spørgsmål til ovenstående kan disse rettes til vores Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. (Poul Henriksen)

Udskriv

Ny SAFEPRO/PARAPRO på vej

Så er der spændende nyhed fra FAI/CIVL - nye versioner af både SAFEPRO og PARAPRO er på vej (vi venter bekræftelse på den endelig versioner fra CIVL/FAI). Men vi kan forvente at de nye versioner vil hedde SAFEPRO-Delta for hangglider og SAFEPRO – Para for Paraglider. De vil være en dels anerledes til det system vi har i dag, for eksempel:

  • Der bliver 4 elever trin
  • Det bliver ikke længere et krav for at være distancepilot for at være trin 5 pilot (det åbner for piloter der vil være chefinstruktør men ikke nødvendigvis gerne flyve distanceflyvning).
  • Der bliver flere specialiseringstrin når man er nået til trin 5 ’senior pilot’- fx. distanceflyvning, konkurrenceflyvning og aerobatics.
  • Kundskaber, færdigheder og holdninger bliver erstattet med kundskaber, færdigheder, erfaringer og attitude.
  • Der udstedes beviser til alle trin.

Her kan du sammenligner vores nuværende system og den forventet versioner af SAFEPRO-Delta/Para:

Safepro/Parapro (i   dag)

SAFEPRO - Delta

SAFEPRO – Para

Progression

Trin 1 -2 Bakkeglidning/

højdeglidning

Trin 1 Bakkeglidning

Trin 2 Højdeglidning

Trin 1 Bakkeglidning

Trin 2 Højdeglidning

Elevtrin

Trin 3 let flyvning

Trin 3 Let hang

Trin 4 Hangflyvning

Trin 3 Aktivflyvning

Trin 4 Hangflyvning

Trin 4a Accuracy

Elevtrin

Trin 4 Avanceret flyvning

Trin 5 Senior Pilot

Trin 5 Senior Pilot

Pilottrin/ adgang til   instruktørbevis

Trin 5 Distance flyvning

Trin 5b Distance flyvning

Trin 5c Konkurrence (Race)

Trin 5b Distance flyvning

Trin 5c Konkurrence (Race)

Trin 5d Aerobatics

Pilot trin

På jeres flyvebeviser vil du også få en farve og symbol der matcher det trin du har (NB: der mangle tillægs ratinger for HGer):

                  

 

Tidshorisont:

Vi forventer at de enedlige version bliver bekræftet af CIVL/FAI indenfor den næste måned. Udover det kan vi desværre ikke oplyse hvornår det nyt system vil være klare i DHPU regi, men vi er i gang med en ny udkast af Driftshåndbogen som inkluderer SAFEPRO-Delta og SAFEPRO-Para, samt de feedback og ændringsforslag fra klubberne. Den ny bog skal godkendes af TBBST før den kan træde i kraft – hvor lange det tager kan vi ikke svar på.

 

 

шаблоны joomla 2.5