Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby - Sekretariat: (+45) 43262365 - Regnskabsadministration Klubadministration

Artikler

Udskriv

Love og bestemmelser

Love & bestemmelser

Den overordnede myndighed i Danmark er Statens Luftfartsvæsen (SLV) der bl.a. udsteder retningslinier for civil luftfart i Danmark i form af såkaldte BL'er (BL=Bestemmelser for Civil Luftfart).

Powered Paragliding og Powered Hanggliding (tillige med para- og hanggliding) falder ind under BL 9-5, 4.udgave af 08.12.2004 .

SLV har uddelegeret  håndteringen af regler og flyveaktiviteter som falder ind under BL 9-5 til DHPU (Dansk Hanggliding og Paragliding Union).

DHPU har i denne forbindelse udgivet et sæt retningslinier for uddannelse af paragliding og hangglidingpiloter - det såkaldte ParaPro hhv. SafePro uddannelsessystem.

Motoriseret flyvning falder ind under disse regler, idet der er udarbejdet et særligt afsnit ("DEL 600-udcheck til motor") til ParaPro/SafePro-håndbogen, der beskriver de krav, der skal opfyldes for at måtte flyve med motor.

Dvs. gældende motorregler er alstså en "tillægskompetence" som kræves for som paragliderpilot (hanggliderpilot) at måtte flyve med motor.

DHPU er en paraplyorganisation for PG og HG klubber i Danmark. Dvs. al PG og HG - herunder motoriseret flyvning - foregår altså klubregi i Danmark.

Norge har et tilsvarende sæt regler. Sverige har derimod en anden type regler og uddannelse foregår her i både klubregi og kommercielt.

шаблоны joomla 2.5